page_banner

PAWARTA

Hello, teka kanggo takon produk kita!

Fan Tiejun: Perjalanan anyar baja karbon rendah lan jaman anyar China sing ayu

14

Tanggal 5, 22 Agustus, Presiden Institut Perencanaan lan Riset Industri Metalurgi Fan Tiejun diundang kanggo rawuh ing Forum Jinggangshan Pengusaha Cina 2022, lan ngaturake pidato intine "Perjalanan Anyar Baja rendah karbon, Era Anyar China sing Apik" ing "Puncak Karbon" lan Carbon Neutral" inovasi lan dialog Summit pembangunan.

Forum kasebut, kanthi tema "Recovery and Growth Confidence and momentum", disponsori dening Xinhua National Brand Project Office, Xinhuanet lan Pemerintah Kota Ji 'an, sing disponsori dening China Enterprise Reform and Development Society, lan ditindakake dening Xinhuanet lan Pemerintah Kota Jinggangshan.

15

Carane baja digawe?

Proses produksi wesi lan baja utamané kasusun saka blast furnace - converter long process lan electric furnace short process.

Adhedhasar proses produksi sing rumit lan macem-macem lapangan aplikasi produk, rantai industri wesi lan baja wis mbentuk struktur sing didominasi dening pasokan bahan bakar mentah hulu, produksi lan manufaktur midstream, lan lapangan aplikasi hilir.Nduwe karakteristik rantai industri sing dawa, macem-macem asosiasi, lan mobilitas sing kuat.

Kenapa baja penting?

Industri wesi lan baja China tansah dadi andalan konstruksi ekonomi negara.Saindhenging pembangunan wesi lan baja China, wis ditanggung badhan jero lan pangarepan ardent saka Partai lan negara pemimpin ing periode beda.Ing 26 taun saka madegé Republik Rakyat China kanggo reformasi lan mbukak munggah, tingkat wutah taunan rata-rata output baja mentah tekan 12,9%.Wiwit taun 2000, rata-rata tingkat pertumbuhan taunan saka nilai tambah manufaktur domestik lan output baja mentah yaiku 7,9% lan 5,1%.

industri wesi lan baja China wis cast "backbone saka wesi lan baja" kanggo mujudaken rejuvenation gedhe saka bangsa Cina, kang ora mung nyedhiyani bahan struktural dhasar kanggo mesthekake proyèk panguripan wong utama, nanging uga nyedhiyani bahan fungsi penting kanggo casting "alat berat daya gedhe".Kajaba iku, baja minangka bahan dhasar kompetitif sing paling ijo lan kurang karbon, kanthi koordinasi lingkungan sing apik, lan bisa digunakake tanpa wates.

Apa babagan baja Cina saiki?

Minangka salah siji saka industri paling kompetitif global ing negara, industri wesi lan baja China wis temen maujud papat "mimpin":

Pisanan, skala timbal.Wis tahan 26 taun kanggo baja Cina dadi nomer siji ing donya.Iki minangka pusat produksi lan konsumsi industri baja donya.

Kapindho, peralatan mimpin.peralatan teknologi wesi lan baja China tambah gedhe, efek dhuwur, automation, terus-terusan, kompak, dhowo umure, wis tingkat anjog ing donya.

Katelu, kepemimpinan ijo.Wesi lan baja China ngetrapake standar emisi lingkungan sing paling ketat ing donya, lan mimpin revolusi ijo transformasi emisi ultra-rendah paling gedhe ing donya.

Kaping papat, pimpinan ilmu lan teknologi.Wesi lan baja China wis nyedhiyakake pemandangan aplikasi sing akeh kanggo manufaktur sing cerdas.

Apa babagan masa depan baja Cina?

Puncak karbon lan netralisasi karbon wis dadi konsensus sing wiyar ing saindenging jagad.Target karbon ganda "30·60" sing diusulake dening negara kita kanthi lengkap ngemot tekad lan kapercayan babagan pembangunan karbon rendah negara kita, nuduhake rasa tanggung jawab minangka negara utama, lan wis diakoni sacara luas lan diakoni dening masyarakat internasional.Industri wesi lan baja minangka area kunci kanggo ngetrapake pengurangan emisi karbon, transformasi karbon sing kurang penting.

Saka analisis tataran pembangunan, industri wesi lan baja China ing tataran sajarah nyepetake di toto maneh, ngiyataken pangayoman lingkungan lan pembangunan kurang karbon, lan évolusi saka kualitas dhuwur lan tataran karbon kurang wis miwiti lelampahan anyar saka karbon kurang.

Saka analisis tahap netralisasi karbon puncak karbon, industri wesi lan baja negara kita bakal ngalami patang tahap puncak, pengurangan karbon, dekarbonisasi lan netralisasi.Antarane wong-wong mau, sik njongko puncak masalah pembangunan, inti saka wesi Cina lan industri baja sik njongko puncak kanggo ngatasi masalah imbuhan struktural ing pembangunan;Pengurangan karbon minangka masalah aplikasi teknologi, ngetrapake teknologi sing ana kanggo nyuda konsumsi energi lan sumber daya;Decarbonization minangka masalah revolusi teknologi, sing kudu ningkatake riset lan pangembangan, demonstrasi lan aplikasi terobosan, teknologi rendah karbon sing canggih lan inovatif.Netralitas karbon ing industri wesi lan baja minangka proyek sing rumit, jangka panjang lan sistematis, yaiku owah-owahan anyar ing mode pangembangan lan kudu dipromosikan ing pirang-pirang lapangan.

"Wong wicaksana owah-owahan ing wektu, lan wong wicaksana ngatur karo acara."Era pangembangan rendah karbon wis tekan kabeh lan ora bisa diendheg.Penting kanggo nyepetake pembangunan ijo lan karbon rendah ing kabeh industri lan lapangan.Sajrone konvergensi sajarah saka "loro Centenary Goals", kita, tim Iron lan Steel, siyap kanggo gabung tangan karo sampeyan kabeh kanggo usaha kanggo puncak karbon lan netralitas karbon, lan kontribusi kanggo China kurang karbon, China ayu. lan omahe Bumi.

Xinhuanet.com laporan


Wektu kirim: Aug-08-2022